CBF-keurmerk

De Evangelische Hogeschool (EH) in Amersfoort mag zich vanaf 1 juli 2016 ‘erkend goed doel’ noemen. De EH behoort daarmee tot de eerste groep goede doelen die de nieuwe erkenningsregeling van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) ontvangt.

De erkenningsregeling is in plaats gekomen van de vroegere keurmerken van toezichthouder CBF, de Raad voor financiële Betrouwbaarheid (RƒB) en het Keurmerk Goede Doelen.

Wat is de Erkenning?

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten  organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort

Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen.
Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Via onderstaande banner kun je ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world